Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna ryba po grecku

Składniki:

dorsz 2 płatki
marchew 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 opakowanie
sól 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
olej 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Warzywa (marchew, seler, pietruszka) zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka. Wszystko dusić pod przykryciem około 30 minut. Rybę usmażyć. Do duszonych warzyw dodać koncentrat, liść laurowy, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu rybę rozdrobnić i dodać do warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 29.01.2019 13:29
Bardzo lubię rybę po grecku, ale zazwyczaj dodaję duże kawałki dorsza lub morszczuka, bez ich rozdrabniania. Twój sposób jest wart wypróbowania:)
Babeczka35 28.01.2019 14:49
Lubię rybę po grecku. Muszę zrobić bo dawno nie jadłam.
Bożena Matuszczyk 22.01.2019 10:25
Rybę po grecku miałam w święta i jeszcze czuję jej smak. Twoja jest bardzo apetyczna i kusząca.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak