Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb bezglutenowy z fasoli

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Witam kochani i zapraszam po przepis na chleb bezglutenowy z fasoli. Chleb jest rewelacyjny! Puszysty i delikatny a w smaku ani trochę nie czuć fasoli. Robi się go dość szybko i nie trzeba czekać aż wyrośnie. A do tego jest zdrowy i bardzo smaczny. Polecam!

Składniki:

fasola biała 1 puszka
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
mąka jaglana 0.5 szklanki
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta

Porada

Mąkę jaglaną można zastąpić ryżową . Przyprawy dowolne np. do pizzy suszone pomidory, u mnie przyprawa do bruschetty. Soli duża szczypta.

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb bezglutenowy z fasoli

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Fasolę wyjąć z puszki. Na sitku przepłukać i odsączyć.

Następnie przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Dodajemy jajka, oliwę, dużą szczyptę soli, przyprawy i całość starannie miksujemy.

Mąkę przesiewamy, a następnie łączymy z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowaną mąkę dosypujemy partiami do naszej masy i miksujemy na wolnych obrotach. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Pieczemy przez około 40 minut. Studzimy na kratce.

SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 29.01.2019 17:43
Chleb rzeczywiście wygląda świetnie. Chyba czas kupić fasolę w puszce:)
Babeczka35 28.01.2019 14:52
Ciekawa jestem jak smakuje taki chleb, bo wygląda bardzo apetycznie. Ciekawa jestem również czy ta fasola jest mocno wyczuwalna.
Bożena Matuszczyk 22.01.2019 10:30
Pyszny, apetyczny chlebek.;) Ciekawy przepis,;)
Kasia Pichci 22.01.2019 13:12
Dziękuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak