Jagody w slodziutkim syropku

Jagody w slodziutkim syropku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jagody przebieramy i płukamy zimna wodą na sitku. Wkładamy do słoiczków tak aby zostawalo jeszcze ok 3 cm miejsca. Przygotowujemy zalewe gdzie na 1 litr wody przypada 40 dag cukru. zalewamy ciepla zalewa jagody po czym pasteryzujemy je 15 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

16.12.2010 09:37
Ja jagody i inne miękkie owoce do słoików tylko przesypuję cukrem. Takie też fajne !

Aleksandra45

15.12.2010 09:34
muszą być pyszne

MARZA2

11.12.2010 16:27
mniam mniam

Ewelina43

22.11.2010 15:53
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat