Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety z warzywami

5.0
(24)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
A szło to całkiem inaczej, niźli sobie wyśniliśmy. Mamy takie stany, że śni się to, co zrobić chcemy, jednak wiek robi swoje ;) W każdym razie mieliśmy udka z kaczki i nie zawahaliśmy się ich użyć :P poza tym mnóstwo warzyw z rosołu.

Składniki:

Składniki:

udka z kaczki 2 sztuki
warzywa 1 pęczek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
smalec 200 gramów

Porada

Warzywa wykorzystaliśmy z rosołu. Min. marchewki 2, pietruszkę 1, kawałek selera i por. Smalec gęsi.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety z warzywami

Mięso oddzielamy od kości. Mielimy razem ze skórą, lekkim przyrostem tłuszczu oraz ugotowanymi warzywami.

Tak, wyjdzie papka, do której wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Masę wyrabiamy, dodając nieco rosołu. Odstawiamy w chłodne miejsce i przygotowujemy ulubione dodatki do kotletów.

Z masy formujemy kotlety (uprzednio doprawiamy solą i pieprzem), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gęsim smalcu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 17.01.2019 12:17
Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw po rosole. Wyszły Wam bardzo apetyczne kotlety.
Bożena Matuszczyk 14.01.2019 14:54
Bardzo pomysłowo ,smacznie no i kusząco.;)
Babeczka35 14.01.2019 13:21
Jak zwykle pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak