Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony kurczak

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele. Potrawka z kurczaka, kotlety mielone. Tym razem proponujemy Wam danie na szybko.

Składniki:

Składniki:

udka z kurczaka 1 kilogram
olej rzepakowy 50 mililitrów
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy ugotowane udka z kurczaka, po niedzielnym rosole.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony kurczak

Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę, obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika, szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się.
Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy je na złoto, osączając z oleju na papierowym ręczniku.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 17.01.2019 12:22
Niewiele trzeba żeby przygotować pyszne danie. Rosół to skarbnica produktów do ponownego wykorzystania:)
Bożena Matuszczyk 14.01.2019 15:04
Smakowity obiadek ,super pomysł na mięsko z rosołu.;)
Babeczka35 14.01.2019 13:33
Uwielbiam :)
bietka 14.01.2019 12:38
Smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak