Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kapustą i kurkami

5.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Delikatne roladki z kapustą i kurkami mogą być fajną propozycją na świąteczny obiad. Są pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
cebulka 1 sztuka
kurki mrożone 20 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kapusta kiszona 30 dag
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kapustą i kurkami

Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję do miękkości kapusty. Odcedzam wodę.

Cebule obieram i drobno kroję. Przesmażam na maśle i dodaję do kapusty. Jak przestygnie, kroję w miarę drobno.

Kurki wcześniej odmrażam przekładam na patelnię, i dosłownie chwilę przesmażam doprawiam solą, pieprzem.

Pierś z kurczaka kroję na pół, wyjdą dwie rolady i rozbijam.Doprawiam solą, pieprzem, układam kapustę, na nią kurki i zwijam w roladę. Związuję nitką.

Smażę na maśle klarowanym na wolnym ogniu. Po usmażeniu usuwam nitkę i kroję na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.01.2019 15:01
Smaczny obiadek.
Basiliana 17.01.2019 12:59
Pyszny, wyrazisty farsz do mięsa.
Bożena Matuszczyk 11.01.2019 11:35
Pyszne mięsko z tak pysznym farszem.;)
bietka 10.01.2019 14:04
Bardzo smaczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak