Przepis i sposób przygotowania na: Mini kruche torciki makowe gwiazdki z kremem czekoladowym
1. Ciasto: Mąkę, mak i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto.Ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki. Wałkujemy ciasto i foremką w kształcie gwiazdki wycinamy duże gwiazdy i kilka mniejszych. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka odkładamy do ostygnięcia.
2. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dodajemy kakao i ponownie ucieramy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartego masła i ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Składanie: Gwiazdki przekładamy kremem. Na ostatniej wyciskamy kilka rozetek i dekorujemy mniejszą gwiazdką. Gotowe!