Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Banalnie prosta i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabanosy z beczki JBB

    6 sztuk
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jajko

    1 sztuka
  • sezam

    1 łyżka
  • czarnuszka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski. Owinąć nimi kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem.

Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki.

Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C. Piec przez 15 min.

Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem.

Smacznego :)

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

2 tygodnie temu
proste, smaczne, szybkie-takie lubię...

Babeczka35

2 tygodnie temu
Super pomysł na przekąskę. Do tego sos czosnkowy.

Bożena Matuszczyk

2 tygodnie temu
Bardzo smaczna przekąska, robiłam podobnie parówki cienkie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat