Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne choinki z trzech rodzajów mąki
Sposób przygotowania
Lukier z białka:
Białko z cukrem pudrem utrzeć do białości.
Pierniczki układać na białym lukrze i ozdobić według uznania.
mąka pszenna | 25 dag |
mąka ryżowa | 10 dag |
mąka orkiszowa | 10 dag |
masło | 15 dag |
kakao | 2 łyżki |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
goździki mielone | 0.3 łyżeczki |
Kardamon mielony Prymat | 0.3 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 0.3 łyżeczki |
miód | 200 ml |
cukier puder | 10 dag |
jajko | 2 sztuki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
śmietana gęsta | 1 łyżka |
białko | 1 sztuka |
cukier puder | 1 szklanka |
kolorowe posypki | 2 łyżki |
cukier puder do posypania | 1 łyżeczka |
Lukier z białka:
Białko z cukrem pudrem utrzeć do białości.
Pierniczki układać na białym lukrze i ozdobić według uznania.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: