Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4-5 szt
sól do smaku
cukier puder 3-4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Tajemnica dobrych bez tkwi w tym, ze bialka musza byc schlodzone. Najlepiej jest trzymać białka w sloiku w lodowce. Potem wyjmujemy wlewamy do wysokiego pojemnika i ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Następnei stopniowo dodajemy cukier puder (nie naraz caly cukier tylko po trochu ).Na pergamin łyżką układamy okrągłe bezy, suszymy w piekarniku w temp ok150 stopni, najlepiej przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 29.08.2011 10:54
super
patusia 28.08.2011 19:14
Mi jakoś nigdy nie chcą wyjść - widocznie nie mam do nich ręki. Twoje natomiast wyglądają super :)
iga2 19.06.2011 23:38
bardzo lubię
Magdalena80 19.06.2011 23:32
pyszności
Jastinka 29.04.2011 09:48
świetne
Jastinka 29.04.2011 09:47
świetne
polly66 30.03.2011 21:55
jakie ładniutkie
Mati13 01.01.2011 13:47
super
ewelinapac 27.12.2010 08:47
wyglądają świetnie
Iwusia 13.09.2010 21:27
pychotki :)
Margo1 31.08.2010 14:19
Fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak