Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga na szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 4 platy
czosnek 4 ząbki
jogurt naturalny 100 ml
sok z cytryny do skropienia
masło 1 łyżka
szpinak mrożony 0,5 kg
mąka do panierowania
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Panga na szpinaku

Rybę natrzeć solą,pieprzem i skropić cytryną.Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.Szpinak rozmrozić i udusić na maśle dodać jogurt , roztarty czosnek i na końcu doprawić. Sos szpinakowy wylać do naczynia żaroodpornego na nim ułożyć rybę,posypać serem i zapiekać 10 min w 160 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.10.2012 13:15
ostatnio pangę rzadko kupuję lecz w takim wydaniu chętnie spróbuję
Krystyna32 01.05.2012 06:08
extra
SyMiki 13.06.2011 12:08
muszę spróbować
Ewelina47 04.02.2011 07:56
jeszcze nie jadłam
matii6 26.12.2010 23:00
bardzo pomysłowe
Emilia22 25.09.2010 10:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak