Szybka kolacja

Szybka kolacja

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

oto szybka kolacja. W ciągu 30 minut można przyrządzić niesamowitą ucztę nie tylko dla podniebienia.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • sałata rzymska

    1 sztuka
  • pomidor śliwkowy

    6 sztuk
  • oliwki czarne Smak

    50 gramów
  • szalotka

    2 sztuki
  • pieprz zielony w zalewie

    1 łyżeczka
  • śliwki żółte

    2 sztuki
  • mozzarella

    50 gramów
  • bagietka

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • bekon

    150 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Sałatę myjemy, osuszamy, kroimy.
Pomidorki myjemy, kroimy.
Oliwki osączamy, kroimy.
Szalotki obieramy, kroimy.
Pieprz osączamy.
Śliwki myjemy, kroimy w kostkę.

Owoce i warzywa, razem z serem mieszamy, polewamy oliwą i octem (do smaku). Ewentualnie można dodać miód.

W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Bagietki dowolnie kroimy i zapiekamy kwadrans.

Jednocześnie bekon smażymy na suchej patelni.

Bagietki nacieramy ząbkiem czosnku, polewamy wytopionym tłuszczem z bekonu.

Podajemy razem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy żółtych śliwek i półbagietek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

5 tygodni temu
Naprawdę bardzo smaczna i szybka kolacja.;)

bietka

20.12.2018 21:03
Szybka i smaczna : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat