Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kawowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszny domowy likier kawowy. Na deser lub do filiżanki mocnej kawy.

Składniki:

Składniki:

kawa rozpuszczalna 6 łyżeczek
mleko skondensowane 1 puszka
woda 120 mililitrów
wódka 300 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kawowy

Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Następnie mleko skondensowane oraz przestudzoną kawę przelewamy do miski i mieszamy. Dodajemy alkohol i ponownie mieszamy, aż masa będzie jednolitej konsystencji.

Likier przelewamy do butelki. Tak przygotowany likier możemy podawać od razu po przygotowaniu. Likier należy przechowywać w lodówce. Przed podaniem należy wstrząsnąć butelką.

Jeżeli uznacie, że likier jest za słaby, możecie dodać więcej alkoholu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak