Zupa z groszku na żołądkach drobiowych

Zupa z groszku na żołądkach drobiowych

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa z żołądków drobiowych z groszkiem... No może troszkę roboty przy tej zupie jest, jednak czas poświęcony przygotowaniu wynagrodzi Wam smak <3 Delikatny, wiosenny, boski.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na zupę:

  • żołądki drobiowe

    500 gramów
  • groszek zielony

    700 gramów
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marchewki

    2 sztuki
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    2 sztuki
  • masło 82%

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żołądki drobiowe oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ½ łyżeczki soli i gotujemy godzinę na wolnym ogniu, od momentu zawrzenia. Zbieramy szumowiny.

Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki.
Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Groszek wyjmujemy ze strączków.

Po godzinie wszystkie składniki dodajemy do zupy, gotujemy do ich miękkości.

Mąkę podsmażamy na maśle, dolewamy wywaru z zupy, rozprowadzamy i dodajemy do całości. Szybko łączymy i zagotowujemy.

Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

17.12.2018 20:02
Apetyczna zupka , na żołądkach smakowita.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat