Ogórki musztardowe

Ogórki musztardowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    10 kg
  • koper

  • chrzan

  • czosnek

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • woda

    3 litry
  • ocet

    0.5 litra
  • sól

    6 łyżki
  • cukier

    60 dasg
  • musztarda

    18 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórkom odciac ogonki i przekroic je w zdłuż na 4 czesci, ukladac ścisle w sloikach i dodac wzystkie przyprawy. Zalewe zagotowac, ostudzic i zalac ogórki. Pasteryzowac w słoikach 20 minut Z jednej porcji wychodzi ok 11 dużych słoików

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kamyk

10.04.2012 08:41
lubię

caffee_tea

22.02.2012 19:20
uwielbiam

Mati13

23.01.2011 09:51
moje ulubione!! :)

iknkirke

19.01.2011 13:07
Ja kiedyś robiłam. Ogórki obierałam ze skórki. Niestety nie smakowały mi. To chyba przez tą musztardę.

Grażyna13

03.11.2010 09:39
Ciekawe, takich nie znałam !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat