Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • chrzan

  • czosnek

  • marchew

  • cebula

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • koper

  • woda

    4 litra
  • ocet

    0.5 litra
  • cukiuer

    12 łyżka
  • sól

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

umyte ogórki układamy ścisle w słoikach. Na dnie wkładamy koper, wrzucamy po 2 plasterki marchewki, jeden zabek czosnku, 1 kawalek chrzanu, troszke gorczycy, 3 plastry cebuli, po 3 ziarenka pieprzu, 2 male ziarenka ziela i pół liscia laurowego. Składniki zalewy gotujemu i gdy jest ciepła zalewamy nia ogórki. Pasteryzujemy ok 10 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

14.09.2010 14:13
pyszne do salatek, robię bardzo podobne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat