Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

5.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
suszone pomidory 2 łyżki
szpinak umyty i sparzony 400 gram
ser feta 100 gram
Przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
olej rzepakowy do smażenia 4 łyżki
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodać szpinak, pokrojone w paski suszone pomidory, czosnek i pokruszony ser feta. Całość wymieszać i doprawić do smaku przyprawą do potraw Kucharek. Na rozłożone naleśniki nałożyć farsz serowo-szpinakowy i dokładnie zrolować. Tak przygotowane naleśniki obsmażyć na patelni i podawać z sosem sałatkowym czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak