Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka prowansalska z szynką szwarcwaldzką, pomidorami cherry i kaparami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka prowansalska 2 sztuki
szynka szwarcwaldzka 200 gram
pomidorki koktajlowe 200 gram
jabłuszka kaparowe
bazylia świeża
masło 82% 50 gram
czosnek 1 ząbek
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Do smaku:

pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka prowansalska z szynką szwarcwaldzką, pomidorami cherry i kaparami

Przygotować masło – w blenderze zmiksować na aksamitną masę masło z dodatkiem Ziół prowansalskich Prymat i ząbku czosnku. Bagietki przekroić na połówki, a następnie wzdłuż na dwie części. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i lekko zarumienić. Wyjąć z piekarnika, każdą kanapkę posmarować przygotowanym masłem. Następnie układać cienkie plastry szynki, pokrojone na połówki pomidorki oraz Jabłuszka kaparowe Smak. Gotową kanapkę oprószyć pieprzem kolorowym i ozdobić liśćmi świeżej bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak