Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron spaghetti z gulaszem paprykowym bez mięsa

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Gulasz paprykowy bez mięsa, jest bardzo smaczny, sycący, aromatyczny, najlepiej smakuje z makaronem...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
tłuszcz 0.7 szklanki
cebula 2 sztuki
por zielona część 1 sztuka
marchew 3 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 10 sztuk
czosnek 1 główka
sok pomidorowy 0.5 litra
woda 2 szklanki
przyprawy 0.5 szklanki
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron spaghetti z gulaszem paprykowym bez mięsa

Na tłuszczu po pieczeniu kurczaka (zawsze, powstały wywar z pieczenia drobiu, mięsa zamrażam i wykorzystuję do tego typu dań, bigosu, sosów) lub na oleju 1/2 szklanki zeszklić pokrojoną cebulę z porem, dodać pokrojone marchewki, wymieszać i dusić z 10 minut co jakiś czas mieszając.

Wsypać pokrojoną w paski z pestkami paprykę i podsmażać z 10 minut, wsypać pokrojone w talarki cienkie ząbki czosnku, następnie wlać sok pomidorowy (mój domowy), wodę i pod przykryciem dusić z 15 minut na mniejszym ogniu.

Jeśli użyło się olej to dodać przyprawy: kucharek, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, ja mam tłuszcz już z przyprawami, więc tylko do smaku doprawiam.

Ugotować makaron spaghetti wg opisu na opakowaniu, do pojemnika rozdrabniacza włożyć kawałki sera i rozdrobnić, posypać serem przed podaniem makaronu z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.11.2018 11:04
Bezmięsny gulasz też na pewno jest smaczny.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak