Mini zapiekanki

Mini zapiekanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki kajzerki

    8
  • pieczaki

    30g
  • ser żółty

    8 grubych plastrow
  • masło

    odrobina
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • papryka czerwona

    1 duża
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki przepołowić tak, aby zostala czapeczka bułki, wyjąć ze środka miąższ.
Przygotować farsz :
*najpierw obieramy, drobno kroimy i smażymy Cebulę, z odrobiną vegety
*drobno kroimy paprykę i dodajemy do szklącej się na patelni cebuli
*dodajemy zioła prowansalskie i czosnek granulowany, może być świeży
* kroimy pieczarki i dodajemy do podduszenia do farszu
*Gdy farsz będzie już gotowy, odsączamy wodę, tłuszcz i napełniamy wydrążone bułeczki. Na wierzch kładziemy gruby kawałek sera, przykrywamy czapeczką bułki, smarujemy odrobibną masła (czapeczkę) i wkładamy do piekarnika do zapieczenia, na ok. 10 minut.
Podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub sosem czosnkowym :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat