Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini zapiekanki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki kajzerki 8
pieczaki 30g
ser żółty 8 grubych plastrow
masło odrobina
przyprawa uniwersalna Kucharek
papryka czerwona 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Mini zapiekanki

Bułki przepołowić tak, aby zostala czapeczka bułki, wyjąć ze środka miąższ.
Przygotować farsz :
*najpierw obieramy, drobno kroimy i smażymy Cebulę, z odrobiną vegety
*drobno kroimy paprykę i dodajemy do szklącej się na patelni cebuli
*dodajemy zioła prowansalskie i czosnek granulowany, może być świeży
* kroimy pieczarki i dodajemy do podduszenia do farszu
*Gdy farsz będzie już gotowy, odsączamy wodę, tłuszcz i napełniamy wydrążone bułeczki. Na wierzch kładziemy gruby kawałek sera, przykrywamy czapeczką bułki, smarujemy odrobibną masła (czapeczkę) i wkładamy do piekarnika do zapieczenia, na ok. 10 minut.
Podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub sosem czosnkowym :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak