Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszny, domowy dżem z jabłek. 

Składniki:

Składniki:

jabłka 1 kilogram
cukier 1 szczypta
woda 250 mililitrów
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek

Jabłka umyć, obrać ze skórki, wypestkować. Następnie zatrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeśli jabłka są kwaśne wymieszać je z cukrem. Na patelni lub w garnku rozgrzać odrobinę wody (aby się nie przypalały).

Dodać jabłka, dusić około 20 minut. Doprawić szczypta cynamonu. Gotowy dżem z jabłek przełożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak