Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyny w słoiku
Jeżyny oczyszczamy. Napełniamy nimi słoiki litrowy do polowy. Zasypujemy cukrem. I znów napełniamy i zasypujemy cukrem( aby puścił sok). Wkładamy do garnka. Pasteryzujemy 10 minut.
Przetwory z jeżyn, idealne na jesienno-zimowe wieczory.
jeżyny | 1 kilogram |
cukier | 1 kilogram |
cukier | 1 szczypta |
Jeżyny oczyszczamy. Napełniamy nimi słoiki litrowy do polowy. Zasypujemy cukrem. I znów napełniamy i zasypujemy cukrem( aby puścił sok). Wkładamy do garnka. Pasteryzujemy 10 minut.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: