Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, marchewki i koperku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kapusta kiszona jest źródłem wielu witamin, idealna na wzmocnienie naszego organizmu, ale równie dobrze wspiera na nasz układ odpornościowy, dlatego należy ją często spożywać.

Składniki:

Na surówkę:

kapusta kiszona 500 gramów
marchewka 1 sztuka
koperek świeży 0.5 pęczka
cebula 0.5 sztuki
cukier 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej rzepakowy 5 łyżek

Porada

Olej według uznania 5-6 łyżek, cukier - można dać więcej, Kapusta, jeżeli jest mocno kwaśna można ją przepłukać zimną wodą. Ja udekorowałam koperkiem zielonym i nieobraną marchewką.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, marchewki i koperku

Kapustę drobno pokroić, włożyć do miski.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a koperek zielony posiekać.
Wszystkie składniki dodać do kapusty,następnie wymieszać.

Do całości dodać cukier i świeżo zmielony pieprz, polać olejem i ponownie raz jeszcze wymieszać.
Udekorować koperkiem zielonym i marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 20:20
Dobre.
Bożena Matuszczyk 28.11.2018 23:06
Będzie mi miło .Dziękuję.;)
Basiliana 28.11.2018 12:30
Pyszna surówka, idealna na tę porę roku. Często dodaję do kapusty kiszonej natkę pietruszki, ale z koperkiem jeszcze nie próbowałam. Następnym razem wykorzystam ten pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak