Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne w śmietankowym sosie z kurkami
Makaron penne w śmietankowym sosie z kurkami
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Makaron odcedzić i odstawić na czas przygotowywania sosu.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozpuszczonym maśle razem z czosnkiem. Dodać pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka, mieszając rozdzielać poszczególne kawałki, aż będą usmażone. Kurki oczyścić, większe można pokroić i wrzucić do mięsa.
Smażyć parę minut po czym wlać śmietankę. Dusić doprawiając do smaku solą i pieprzem, dodając na końcu posiekaną, świeżą pietruszkę. Do sosu przełożyć makaron i dokładnie wymieszać. Nakładać na talerze i podawać.
Smacznego :)