Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa z tuńczykiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Postanowiliśmy lekko podrasować tradycję. Wyszło bardzo smacznie i co ważniejsze, danie przyrządza się szybko.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
jajko 2 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 80 gramów
ciecierzyca 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
cebula czerwona 1 sztuka
papryka marynowana 1 sztuka
ogórki konserwowe Smak 6 sztuk
majonez 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa z tuńczykiem

Ziemniaki, marchew, pietruszkę seler obieramy, gotujemy do miękkości. Kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Ciecierzycę i fasolę osączamy z zalewy.
Cebulę siekamy.
Korniszony i paprykę kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki przekładamy do większej miski razem z tuńczykiem (z zalewą), majonezem i musztardą.
Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Przekładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak