Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z miodem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Placuszki są niezwykle proste i błyskawiczne w przygotowani, dlatego idealnie nadają się na szybkie śniadanie, kolację lub też zwykłą przekąskę, którą można również zapakować do lunch boxa.

Składniki:

Składniki na około 7 placków:

płatki jaglane 50 gramów
mleko 50 mililitrów
jajko 1 sztuka
miód 1 łyżka

Dodatkowo:

tłuszcz do smażenia 1 łyżka

Porada

Placki składają się jedynie z 4 składników, ale możecie je urozmaicić zgodnie z własnymi upodobaniami.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z miodem

Wszystkie składniki na placuszki wymieszać i odstawić na kilka minut, aby płatki odrobinę napęczniały.

Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)

Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.

Podawać bezpośrednio po przygotowaniu solo lub z ulubionymi dodatkami. Na zimno również świetnie smakują.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2020 21:23
Dobre to jest. Głos oddany.
Bożena Matuszczyk 26.11.2018 19:57
Placuszki kuszące i na pewno bardzo smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak