Marchewka orientalna

Marchewka orientalna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Coś dla wielbicieli marchewki na ciepło. Tym razem w azjatyckim stylu.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    500 gramów
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • imbir marynowany

    1 łyżka
  • ananas z puszki

    1 puszka
  • sos sojowy jasny

    2 łyżki
  • sos ostrygowy

    1 łyżka
  • cukier palmowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Marchewki obieramy, kroimy na zapałkę.
Imbir osączamy z zalewy siekamy.
Czosnek siekamy.
Ananas razem z syropem przekładamy do miski, mieszamy z warzywami, sosem sojowym.

Wrzucamy na rozgrzany wok. Redukujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy sos ostrygowy i cukier. Chwilę smażymy.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy małej puszki ananasa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

19.11.2018 10:51
Smakowita marchewka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat