Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska parówkowa w cieście francuskim

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Polecam bardzo smaczną przekąskę parówkową w cieście francuskim. Przekąskę przygotowuje się szybko, jest prosta w przygotowaniu a przede wszystkim bardzo smaczna.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki cienkie 3 sztuki
keczup pikantny 3 łyżki
musztarda 2 łyżki
żółty ser 100 gramów
keczup pikantny 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska parówkowa w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć parówkę i obciąć na szerokość parówki dodając po 0,5 cm z każdej strony.
Następnie ciasto wysmarować ketchupem wymieszanym z musztardą.

Ser pokroić na pół a następnie w pół plastry.
Ser rozłożyć na cieście razem z parówką.
Zwinąć w rulon, końcówki pozlepiać, a górę lekko ponacinać. Tak zrobić z wszystkimi parówkami.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20-30 minut.

Podawać polane ketchupem zaraz po upieczeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 20:16
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak