Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia w keczupowej marynacie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Smaczne, rozpływające się w ustach podudzia kurczaka. Podudzia w keczupowej marynacie zasmakowały mojej rodzince. Dla tych, którzy lubią mięso więcej pikantne i nie tylko.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 sztuki
olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki

Na marynatę:

keczup pikantny 0.5 szklanki
chilli 0.5 łyżeczka
sos sojowy ciemny 3 łyżki
miód płynny 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Porada

Takie podudzia równie dobrze możemy upiec w piekarniku.

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia w keczupowej marynacie

Podudzia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Marynata:
keczup przekładamy do miski,dodajemy 1/2 łyżeczki chilli,olej rzepakowy, sos sojowy oraz miód płynny.
Wszystko razem mieszamy,doprawiając szczyptą świeżo mielonego pieprzu.

Do marynaty wkładamy przygotowane podudzia, dokładnie mieszamy aby podudzia połączyły się z marynatą.
Przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie mięsko przekładamy na rozgrzaną z tłuszczem patelnię i smażymy do miękkości mięska.

Podajemy z ziemniaczkami w towarzystwie buraczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 20:14
Dobre.
Bożena Matuszczyk 09.11.2018 11:47
Miło mi dziękuje;)
Basiliana 09.11.2018 11:20
Pyszna marynata, idealna do drobiu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak