Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i serkiem topionym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca, a dzięki pieczonemu kurczakowi nabiera szczególnego smaku.

Składniki:

woda 3 litry
udko z kurczaka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
por 10 cm
fasolka szparagowa 200 gramów
serek topiony 200 gramów
makaron grube wstążki 200 gramów
ziemniaki 2 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Porada

Zupa najlepiej smakuje z pieczonym udkiem z kurczaka.

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem

Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją n opakowaniu.

Marchewkę przekroić na pół, a następnie pokroić w talarki. Włożyć
do garnka z mięsem, porem, pokrojonym ziemniakiem i fasolką szparagową. Całość zalać wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie.

Pod koniec przyprawić. Chochlę gorącej zupy wlać do serków i rozetrzeć je na gładką pastę. Wlać do zupy. Mięso z udka pokroić na kawałki i włożyć do zupy razem z ugotowanym makaronem. Zagotować i można podawać. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 06.11.2018 19:13
Smaczna i pożywna zupa tak przygotowana.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak