Polędwiczka zapiekana z grzybami i parmezanem

Polędwiczka zapiekana z grzybami i parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    120g
  • parmezan

    30g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z polędwiczki formujemy stek przyprawiamy przyprawą do grilla odstawiamy na 10min w chłodne mijsce. Cebule krojimy w drobną kostke podsmażamy na maśle następnie dodajemy grzyby smażymy aż zmiękna dodajemy posiekana natke pietruszki śmietane doprawiamy do smaku duszimy do momętu aż sos zgęstnieje zdejmujemy z ognia i odstawiamy w chłodne mijsce. Polędwiczke opsmarzamy po 2min z każdej strony następnie przekładamy na blaszke na wierzch mięsa nakładamy grzyby oraz posypujemy parmezanem wstawimy do pieca na 7 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

05.06.2011 20:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat