Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka zapiekana z grzybami i parmezanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 120g
parmezan 30g

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka zapiekana z grzybami i parmezanem

Z polędwiczki formujemy stek przyprawiamy przyprawą do grilla odstawiamy na 10min w chłodne mijsce. Cebule krojimy w drobną kostke podsmażamy na maśle następnie dodajemy grzyby smażymy aż zmiękna dodajemy posiekana natke pietruszki śmietane doprawiamy do smaku duszimy do momętu aż sos zgęstnieje zdejmujemy z ognia i odstawiamy w chłodne mijsce. Polędwiczke opsmarzamy po 2min z każdej strony następnie przekładamy na blaszke na wierzch mięsa nakładamy grzyby oraz posypujemy parmezanem wstawimy do pieca na 7 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 05.06.2011 20:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak