Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie

Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Wielbiciele buraków nie będą zawiedzeni. Smakosze połączenia burak-śledź będą wołać o dokładkę.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    500 gramów
  • jajka

    2 sztuki
  • ogórki konserwowe

    2 sztuki
  • papryka konserwowa

    4 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • puszka kukurydzy

    1 sztuka
  • majonez

    2 łyżki
  • tuńczyk w sosie własnym

    80 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Buraki czyścimy, owijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę do pieczenia i zapiekamy 90 min w 180°C (długość pieczenia zależny jest od wielkości buraków. Proponujemy większe pokroić na mniejsze części i osobno zawinąć w folię). Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę.

Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.

Cebulę siekamy.

Natkę siekamy.

Kukurydzę osączamy z zalewy.

Majonez łączymy z tuńczykiem (razem z zalewą), blendujemy.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy małej puszki kukurydzy konserwowej.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat