Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jesiennymi owocami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Ciasto, do których zostały wykorzystane ostatnie owoce z ogródka: jabłka, maliny i jeżyny.

Składniki:

Na ciasto:

mąka 1.5 szklanki
cukier 0.75 szklanki
jajko 4 sztuki
olej 7 łyżek
woda 2 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 2 sztuki
maliny świeże 0.5 szklanki
jeżyny 0.5 szklanki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jesiennymi owocami

Owoce umyć i osuszyć, jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki.
Jajka z cukrem ubić do białości, dodać wodę, wlać olej ciągle ubijając.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Do masy jajecznej dodawać bardzo małymi porcjami mąkę.

Tortownicę wyłożyć pergaminem, wlać ciasto, poukładać jabłka, a na nie owoce miękkie i wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 190 st. C.

Ciasto piec 40 minut, a po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak