Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galantyna z kurczaka mojej babci

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 kg
wątrubka 50 gram
mleko 100 mililitrow
jajko 1 sztuka
masło 30 gram
pietruszka 50 g
zioła 1 pęczek
pieczarki 200 gram
włoszczyzna 1 pęczek
bułka czerstwa 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Galantyna z kurczaka mojej babci

Od mięsa oddzielić skórę., ugotować wywar na resztkach nie potrzebnych. i pokrojonyej wloszczyzny. namoczyć bułkę w mleku odcisnąć . Z mięsa jajka ziół pietruszki wyobić masę. Wątróbkę podsmażyć , tp samo zrobić z pieczarkami. Pokroic w kostkę pieczarki i wątrubkę. Wszystko razem wymięszać. Na stole rozłożyc seretkę , na nim skórę z kurczaka. Na środku ułożyć masę. Zwijamy skórę tak aby powstała niby rolada. razem z serwetką lub gazą zwiazać końce. Włożyć do gotującego się wywaru i gotować 2 godziny.Ostudzić i wyporcjować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 20.05.2011 19:25
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak