Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze golonki z szybkowaru

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Dzisiaj przygotowałam golonki z indyka gotowane w szybkowarze, zazwyczaj gotuję je na wolnym ogniu, ale dziś spróbowałam ugotować w szybkowarze, bo właśnie takie gotowane są najbardziej u mnie lubiane.

Składniki:

golonki indycze 2 sztuki
woda zimna 1.5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarna
czosnek ząbki 2 ząbki
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
marchewka 1 sztuka
Przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze golonki z szybkowaru

Golonki indycze umyć, włożyć do szybkowara zalać zimną wodą tak aby golonka były przykryte,dodać liście laurowe, ziele angielskie i sól.

Zamknąć szybkowar po zasyczeniu pary gotować 15 minut.

Po tym czasie wyłączyć ogień i czekać aż szybkowar spuści ciśnienie. Ostrożnie otworzyć, dodać obraną marchewkę, pokrojony czosnek oraz przyprawy.

Ponownie zamknąć szybkowar i po zasyczeniu gotować około 30-40 minut. Po tym czasie wyłączyć ogień.

Gdy szybkowar spuści ciśnienie ostrożnie otworzyć zdjąć pokrywę szybkowara, wyjąć golonki na talerz.

Podawać z pieczywem oraz musztardą lub chrzanem tartym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 19:58
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak