Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąso mielone z łopatki 0,5 kg
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1 szkl
jajko 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
sól, pieprz, Kucharek do smaku
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z jajkiem

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć dodać do mięsa mielonego. Dodać jajko,musztardę i doprawić do smaku. Uformować 6 placków do każdego włożyć jajko gotowane i dobrze zawinąć. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 11.01.2013 07:39
Ładnie i apetycznie wyglądają takie odmienione kotlety.
Krystyna32 28.01.2012 00:11
pycha
Ewelina47 04.10.2011 08:43
coś nowego
Ela15 30.03.2011 11:48
super, muszę spróbować
mili_kati 07.10.2010 23:24
już robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak