Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące pałki z kurczaka

5.0
(105)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Jak zrobić chrupiące pałki z kurczaka? To proste! Tajemnicą jest skład złotej, chrupiącej panierki. Jesteście ciekawi? 

Składniki:

Panierka:

krakersy 12 sztuk
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 2 łyżeczki
ser cheddar 3 łyżki
mąka 6 łyżek
jajko 1 sztuka
pałki z kurczaka 5 sztuk
Sól morska jodowana Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Na tzatziki:

jogurt naturalny 3 łyżki
ogórek zielony 2 łyżki
majonez 2 łyżki
przyprawa tzaziki Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pałki z kurczaka

Ułóż krakersy na desce i rozwałkuj jak najdrobniej, przesyp do miski, dodaj cheddar i dopraw przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem. Wymieszaj.

Obtocz pałki z kurczaka w mące, jajku, a na końcu w panierce. Piecz w 180 stopniach przez 45 minut.

Zetrzyj ogórka i odsącz. W miseczce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na tzatziki i podawaj z upieczonymi pałkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak