Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek „ASCHE” z sadzonym jajkiem

5.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Danie obiadowe w wersji fit z pyszną kaszą pęczak zabarwioną na kolor rubinowy dzięki użyciu soku z buraka. Do tego pyszny burger doprawiony aromatycznym tymiankiem i jajko sadzone. Danie mistrzów! Polecam i życzę smacznego.

Składniki:

Składniki:

kasza pęczak 150 gramów
sok z buraków 1 litr
mielona wieprzowina 200 gramów
tymianek 1 szczypta
cebula czerwona 55 gramów
kalarepka młoda 80-100 gramów
jajko 1 sztuka
pieprz 1 szczypta

Porada

Do przygotowania potrawy najlepiej użyć mięsa mielonego z łopatki wieprzowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Stek „ASCHE” z sadzonym jajkiem

 

Pęczak prażymy w temperaturze 195C do zarumienienia, następnie gotujemy w soku z buraka, aż sok się wchłonie.

Z łopatki formujemy burgera, doprawiamy tymiankiem i pieprzem.

Mięso nakłuwamy widelcem i obsmażamy na patelni. Podajemy z upieczoną kalarepką oraz jajkiem sadzonym. 

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak