Kapuśniak z prażokami

Kapuśniak z prażokami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1\\2kg
  • marchewka

    2
  • ziemniaki ugotowane

    2 kg
  • Kostki rosołowe Kucharek

  • mąka ziemniaczna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę w zależności od upodobań płuczemy lub nie. Zalewamy wodą i wstawiamy , dajemy kostki rosołowe, marchewkę cała a drugą ścieramy na tartce ,solimy , pieprzymy, sypiemy jarzynką i to ma się gotować do miękkości. Na koniec robimy zasmażkę z tłuszczu i mąki. Ziemniaki gotujemy tak zwyczajnie , odcedzamy zasypujemy mąką ziemniaczaną ,[ bynajmniej ja daję] i ucieramy, mieszamy i tłuczemy drewnianą pałką , na koniec polewamy według własnego uznania okrasą .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

28.03.2012 11:49
poprostu pychota

aleksa123

11.05.2011 06:54
niezły

ElizaT

18.01.2011 01:02
mniam mniam

RenataZ-et

22.09.2010 21:05
Hmm, jeszcze takiej nie jadłam... Aż muszę spróbować, skoro tak zachwalasz :)

plocia

14.09.2010 22:57
takiej zupy to jeszcze nie jadlam

Monika193

08.09.2010 09:01
bardzo lubię kwaśne zupki

Margo1

31.08.2010 11:25
Jest to jedna z moich ulubionych zup, uwielbiam taką kwaskową !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat