Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie chrupiące, niezbyt słodkie i delikatne w smaku. Doskonale nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej, ale wtedy należy pamiętać, aby użyć mąki oraz czekolady niezawierającej glutenu. Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że bardzo Wam posmakują!

Składniki:

Na 9-10 sztuk:

płatki jaglane 150 gramów
masło 100 gramów
mąka jaglana 50 gramów
cukier 50 gramów
jajko 1 sztuka
czekolada biała 50 gramów
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą

Płatki, masło/margarynę, mąkę, cukier, kakao oraz jajko należy umieścić w misce i dokładnie połączyć za pomocą dłoni.
Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę.

Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec około 18 minut w 180 stopniach.
(Ciasteczka powinny być lekko zapieczone)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2020 21:10
Dobre to jest. Głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak