Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królewiak

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO CIEMNE
jajko 4
cukier 20 dag
miód sztuczny 10 dag
margaryna 1
mąka 35 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
Krem:
cukier 8 dag
mleko 0.5 litra
mąka ziemniaczana 2 łyżka
mąka zwykła 2 łyżki
cukier wanilinowy 1
masło 1
budyń śmietankowy 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Królewiak

Ciasto ciemne: żółtka utrzec z cukrem i dodac margaryne, dodac miód sztuczny i mąke wymieszaną z sodą. Ubic piane z białek i dodac do masy, delikatnie wymieszac. Rozłozyc na 2 blaszki i upiec. ze wszystkich składników masy budyniowej (oprócz masla!!) gotujemy budyn, przed wczesniejszym dokladnym ich wymieszaniu razem. po wystygnieciu miksujemy z masłem. najpierw kladziemy jedna czesc ciasta ciemnego, pół kremu, biszkopt jasny, druga czesc kremu i ciasto ciemne, ustrajamy dowolną polewą i posypką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.02.2013 15:45
wygląda apetycznie a ciasto jest przepyszne, robię takie samo ale nie bardzo widzę to ciemne ciasto,chyba że coś przeoczyłam:)
mariusz14 06.03.2012 18:19
smaczne
Małgorzata106 03.01.2012 17:21
pycha
Renata22 28.12.2011 00:06
ładny placuszek
RenataZ-et 06.09.2011 07:47
super
angelika14 15.04.2011 15:50
super wyglada
Grażyna13 07.04.2011 18:50
Pycha !
Grażyna13 07.04.2011 18:50
Pycha !
eli82 26.02.2011 11:07
mniam
hastalavista 11.11.2010 00:25
wygląda naprawdę apetycznie :)
Ewelina47 07.11.2010 14:59
pychotka
jarek4 16.10.2010 17:22
pyszne
Przemek4 31.08.2010 11:46
ładnie wygąda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak