Królewiak

Królewiak

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • CIASTO CIEMNE

  • jajka

    4
  • cukier

    20 dag
  • miód sztuczny

    10 dag
  • margaryna

    1
  • mąka

    35 dag
  • soda oczyszczona

    1 łyzeczka
  • Krem:

  • cukier

    8 dag
  • mleko

    0.5 litra
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżka
  • mąka zwykła

    2 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1
  • masło

    1
  • budyń śmietankowy

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto ciemne: żółtka utrzec z cukrem i dodac margaryne, dodac miód sztuczny i mąke wymieszaną z sodą. Ubic piane z białek i dodac do masy, delikatnie wymieszac. Rozłozyc na 2 blaszki i upiec. ze wszystkich składników masy budyniowej (oprócz masla!!) gotujemy budyn, przed wczesniejszym dokladnym ich wymieszaniu razem. po wystygnieciu miksujemy z masłem. najpierw kladziemy jedna czesc ciasta ciemnego, pół kremu, biszkopt jasny, druga czesc kremu i ciasto ciemne, ustrajamy dowolną polewą i posypką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

08.02.2013 15:45
wygląda apetycznie a ciasto jest przepyszne, robię takie samo ale nie bardzo widzę to ciemne ciasto,chyba że coś przeoczyłam:)

mariusz14

06.03.2012 18:19
smaczne

Małgorzata106

03.01.2012 17:21
pycha

Renata22

28.12.2011 00:06
ładny placuszek

RenataZ-et

06.09.2011 07:47
super

angelika14

15.04.2011 15:50
super wyglada

Grażyna13

07.04.2011 18:50
Pycha !

Grażyna13

07.04.2011 18:50
Pycha !

eli82

26.02.2011 11:07
mniam

hastalavista

11.11.2010 00:25
wygląda naprawdę apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat