Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna i sycąca sałatka z dodatkiem natki pietruszki oraz sosu na bazie majonezu i keczupu. Świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy.

Składniki:

Na sałatkę makaronową z tuńczykiem:

makaron świderki 1 szklanka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
ogórki konserwowe 5 sztuk
majonez 2.5 łyżki
keczup 2.5 łyżki
natka pietruszki 6 gałązek
olej roślinny 1 łyżka
sól 1 szczypta

Porada

Do sałatki najlepiej użyć tuńczyka w sosie własnym w kawałkach.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, przełożyć na durszlak, przelać zimną wodą i wystudzić.

Ogórki pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.

Kukurydzę i tuńczyka odsączyć.

Wymieszać wszystkie składniki sałatki i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak