Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka selerowa z orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Bardzo smaczna i aromatyczna surówka na bazie korzenia selera. Polecam ją szczególnie do dań z drobiu.

Składniki:

Surówka selerowa z orzechami:

seler korzeniowy średniej wielkości 0.5 sztuki
jabłko kwaśne 1 sztuka
orzechy włoskie 4 sztuki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1.5 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 0.5 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka selerowa z orzechami

Seler dokładnie obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny (zapobiegnie to ciemnieniu selera). Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z selerem. Orzechy lekko posiekać, dodać do surówki i połączyć całość z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak