Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka, która sprawdzi się na domowych uroczystościach oraz jako świetny dodatek do dań z grilla. Szybka w przygotowaniu a jaka smaczna!

Składniki:

Składniki:

makaron tortellini 250 gramów
ogórek 1 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 200 gramów
rzodkiewka 6 sztuk
szczypiorek posiekany 0.5 pęczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem

Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy.

Ogórka obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy bardzo drobno nożem.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak