Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka chlebowa
Szynkę, paprykę, marchew kroimy w kostkę. Marchew gotujemy, a resztę odstawiamy na bok.
Brokuły dzielimy na różyczki i wrzucamy do gotującej się lekko osolonej wody. Gotujemy około 4 minuty następnie wyjmujemy i studzimy.
Bułki lub chleb kroimy w kostkę. Do miski wbijamy jajka dodajemy przyprawy oraz posiekanym czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na koniec dodajemy śmietanę, mąkę i ponownie miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy koperek, pietruszkę, szczypiorek posiekany oraz przygotowane wcześniej składniki no i ser (jeśli nie mamy można pominąć). Całość delikatnie mieszamy i przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50-60 minut w 180 st.
SMACZNEGO