Meksykańskie tacos z kurczakiem

Meksykańskie tacos z kurczakiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Jak zrobić meksykańskie tacos z kurczakiem? To proste! Trzeba zamarynować mięso kurczaka w marynacie z curry, kolendrą i sokiem z limonki. Do tego przygotować salsę i dodatki i gotowe.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na salsę:

  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • awokado

    1 sztuka
  • papryczka chilli

    1 sztuka
  • papryka

    1/2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • liście limonki

    z 1/4 owocu
  • sól

  • natka kolendry

    1 łyżka

Marynata do mięsa:

  • przyprawa curry

    2 łyżeczki
  • papryka mielona wędzona

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • piersi z kaczki

    1 sztuka
  • natka kolendry

    1 łyżka

Dodatki:

  • świeże placki tacos

  • sałata lodowa

    1 garść
  • fasola czerwona

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszaj wszystkie składniki marynaty, dodaj kurczaka i odstaw do lodówki na 30 minut.

Na rozgrzaną patelnie wlej olej i smaż kurczaka 5-6 minut.

W misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki salsy. Podgrzej świeże placki tacos na suchej patelni. Wypełnij je kurczakiem, salsą, pokrojoną sałatą lodową oraz czerwoną fasolą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat