kokosowiec

kokosowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • cukier

    1 szklanki
  • kiliszek wódki

  • proszek do pieczenia łyżka

  • mąka ziemniaczana

    1,5 szklanki
  • Krem:

  • budynie śmietnkowe

    3
  • mleko

    3 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    1
  • dekoracja

  • kokos

    10 dag
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zóltka ucieramy z kieliszkiem wódki i proszkiem do pieczenia, dodajemu do piany ubitej z białek (do której byl dodany cukier) i dodajemy mąke ziemniaczana. pieczemy ok 40 minut lub troszke wiecej ze składniów na krem (prócz masla i margaryny) gotujemy gęsty budyn, po wystygnieciu mikseujemy z maslem i margaryna. maslo do dekoracji rozpuszczamy z cukrem i dodajemy kokos. Delikatnie rumienimy. Ciasto przekrawamy 3 razy i krem dzielimy na 3 razy, na wierzch posypujemy zrumienionym kokosem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

05.02.2013 20:19
z kokosem wszystko jest wyśmienite :) zjadłabym :)

Małgorzata106

16.02.2012 15:08
super

smile

15.02.2012 12:26
wygląda bardzo smakowicie:)

caffee_tea

08.02.2012 22:22
Super przepis :"D

pigila

06.09.2011 07:57
super

Magdalena/26Mooi

24.02.2011 17:27
elegancki;)

kochanyptysiu

18.02.2011 15:37
WYGLADA PIEKNIE!

plocia

14.11.2010 10:05
Ale smacznie wygląda

Justyna73

18.10.2010 14:34
po prostu NIEBO W GĘBIE :)

Przemek4

31.08.2010 11:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat