Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 1 szklanki
kiliszek wódki
proszek do pieczenia łyżka
mąka ziemniaczana 1,5 szklanki
Krem:
budynie śmietnkowe 3
mleko 3 szklanki
cukier 2 łyżki
masło 1
dekoracja
kokos 10 dag
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowiec

Zóltka ucieramy z kieliszkiem wódki i proszkiem do pieczenia, dodajemu do piany ubitej z białek (do której byl dodany cukier) i dodajemy mąke ziemniaczana. pieczemy ok 40 minut lub troszke wiecej ze składniów na krem (prócz masla i margaryny) gotujemy gęsty budyn, po wystygnieciu mikseujemy z maslem i margaryna. maslo do dekoracji rozpuszczamy z cukrem i dodajemy kokos. Delikatnie rumienimy. Ciasto przekrawamy 3 razy i krem dzielimy na 3 razy, na wierzch posypujemy zrumienionym kokosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.02.2013 20:19
z kokosem wszystko jest wyśmienite :) zjadłabym :)
Małgorzata106 16.02.2012 15:08
super
smile 15.02.2012 12:26
wygląda bardzo smakowicie:)
caffee_tea 08.02.2012 22:22
Super przepis :"D
pigila
pigila 06.09.2011 07:57
super
Magdalena/26Mooi 24.02.2011 17:27
elegancki;)
kochanyptysiu 18.02.2011 15:37
WYGLADA PIEKNIE!
plocia 14.11.2010 10:05
Ale smacznie wygląda
Justyna73 18.10.2010 14:34
po prostu NIEBO W GĘBIE :)
Przemek4 31.08.2010 11:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak