Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Tradycyjna przekąska nazywana także befsztykiem tatarskim. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane, a o sukcesie decydują wysokiej jakości produkty: polędwica wołowa, jajko, dodatki i przyprawy.

Składniki:

polędwica wołowa 500 gramów
żółtko jajek 4 sztuki
borowiki marynowane 200 gramów
cebula czerwona 2 sztuki
ogórki konserwowe Smak 4

Do smaku:

Przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy

Polędwicę umyć, usunąć ewentualne błony i drobno posiekać.

Cebule obrać, drobno posiekać – podobnie zrobić z grzybami i ogórkami.

Na półmisku lub w malutkich kokilkach ułożyć mięso uformowane w kulki, żółtka oraz posiekane dodatki.

Tatar posypać szczyptą Przyprawy do potraw Kucharek.

Borowiki można zastąpić marynowanymi pieczarkami.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak